Algemeen

Golf is een snel groeiende sport en de behoefte aan nieuwe golfbaanprojecten neemt al net zo hard toe. De opzet van die nieuwe projecten vergt een intensief en inventief voortraject. Alle uitgangspunten en randvoorwaarden moeten nauwkeurig worden afgewogen en complexe procedures komen op u af. Daarnaast worden de eisen aan bestaande banen steeds hoger als gevolg van de grotere bespelingsdruk en de toenemende eisen van zowel de spelers als de exploitanten. Een succesrijke exploitatie vraagt een goede afstemming van de processen en een gedegen kennis van de materie. Dit geldt voor de procedures als ook voor de aanleg en het beheer.

Om deze kwaliteiten te bieden ben ik per januari 2005 gestart met mijn adviesbureau voor golfbanen. Daarvoor was ik teamleider sport en gespecialiseerd landelijk projectmanager voor golfbanen bij de Grontmij, waar ik in de laatste ca. 15 jaar intensief bezig was met golfbaanprojecten. Daarnaast was ik als VAG al jarenlang bezig met advisering in het onderhoud voor golfbanen. Vanuit deze praktijk is eigen software (GreenWare) ontwikkeld voor het beheer en onderhoud van sport- en golfterreinen. Met mijn kennis en met de ambitie om golfbanen directer en effectiever te adviseren, besloot ik daarom om als zelfstandig adviseur in de “golfwereld” verder te gaan. Om continuïteit te kunnen verzekeren maakt VAG deel uit van een groter netwerk van adviseurs, zodat de klant altijd ondersteuning geboden wordt.

Per 1 maart 2007 is VAG versterkt met een naaste medewerker, te weten Jos Smit, 30 jaar. Hij is gespecialiseerd in het vervaardigen van groen-, sportveld- en golfbaanbestekken, het opstellen van beheer- en meerjarenplannen, het calculeren van werkzaamheden op dat gebied en is tevens inzetbaar voor directievoering voor sport- en golfterreinen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in contractvormen voor de GWW sector.